Saturday, April 20, 2013

BEN ASHAARI dan WEECLICKS


salam n hye semua...

setelah lama tak der entry tetiber aq terasa mcm nak join lak contest dari abg.ben nie....
kalo korang nak join gak pun boleh....jom3....samapai kul 5 hari nie jer taw...
rugi woo......
tuah ayam nmpak di kaki...tuah kita? jeng3!
kalo nak join ko rang boleh Klik Sini !!
kalo x nak join contest pun x per, korang still leh g sana sebab dalam tu ada citer pasal budak super cute taw!!rugi woooo.....
Qhaliff, uncle rindu lah kat awak....(walaupun kita x pernah jmpa) hehe...

so, the question for the contest is 
'kenapakah anda nak menjana pendapatan melalui internet ini' ?
in this case..knapa aku nak menjana income dari internet la kan?
the main reason kenapa adalah sebab kekangan masa yang berlaku sekarang ini...
kesibukan di antara kerja hakiki, kerja azali dan kadang2 kerja yang dtg tnpa diundang.
kerja hakiki tu kerja kita di dalam mencari rezeki...kerja yg dapat gaji bulan2 tuh..
haa..tu lah...(yg x naik2 gaji lagi)..
kerja tu dah sememangnya akan memakan masa kita paling kurang 8 jam sehari...total...
so kalo bnyk yg da setel..bru lah kita dapat lepak2 skit...tul x?
mana la sempat nak g meniaga bagai gerak dari opis ke opis...
department ke department nak jual brg....kan3?
so through the internet, 
ia akan membantu kita tnpa perlu bergerak dan mengambil masa yg terlalu lama untuk sesuatu perniagaan

kerja azali lak tanggungjawab kita sehari2an.....
kemas umah, kemas itu kemas ini,
jaga anak, siap mkan, bsuh pinggan n mcm2 lagi....
dimana kerja yg dtg dengan tanggungjawab terhadap sesuatu...

jadik bila kita dapat jana pendapatan melali internet ni,
ia kana sngat membantu..
jimatkan masa, jimatkan tenaga dan pada masa yg sama tanggungjawab kita masih dpt dilaksanakan.
wlaupun aku nie belum berkahwin dan punya anak....
aku masih ada tanggung jawab kat umah sebab duk ngan parent
umah ni bukan hotel...taw bail,makan tido n then kuar...
tul x?
so to be fair aq pun kene la buat apa yg mak buat....
jadik bila dpt jana pendapatan ngan internet nie...
tgh sapu2 umah....pun leh meniaga lagi...
kan senang kan!!!
^_^

hopefully i hav my chance to generate income through the internet like others.
it is my dreams to have one. 
one day maybe...InsyaAllah.... :)

19 comments:

Aiman Aziz said...

sempoi laa jawapannya. :) btw, salam perkenalan.
http://www.aimancool.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

Rozuan Ismail said...

PCB join dari segmen yang sama http://kringg.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

Yumida Huda said...

Wah...nice punye jawapan
betul tu...dgn internet..bisnes blh dikembangkan

http://umikasum.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

FOLLOWER KE 59
JEMPUT SINGGAH KE BLOG YUMIDA :)

Cik Niza said...

panjang berjele jawapan...hehe
tp mmg betol lah...sy setuju... :)

http://nizamk.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

NAJIHAH HASIN said...

salam ziarah. join jugak segmen ni. jemput lerr datang sini pulak yep.. http://haziyatulnajihah.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

Aku Dan Komputer said...

Assalamualaikum, saya dtg singgah dan follow blog ni :D semoga berjaya dengan segmen brsama Ben Ashaari tu ye :D

baby comel said...

All the best ye,
http://babyaimacomel.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

semoga berjaya dgn perniagaan internet nanti tu ye

iu-hazirah said...

dr segmen yg sama
good luck
done follow

http://www.iuzira.com/2013/04/segmen-khas-ben-ashaari-dan-weeclicks.html

dyba gula-gula said...

Awalnyer die join ben!!
Btw good idea utk berbisnes!Goodluck bro!!


Lawatlah blog kite, kite pon dah join

http://sweetdyba.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

bubyee :)

Elih TBOE said...

Salam singgah dr segmen sama ..

http://blogofelih.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

zainatul abu bakar said...

Salam..Zai singgah dari segmen yang sama & follow blog ni :)

http://perempuankampungmoden.blogspot.com/2013/04/segmen-ben-ashaari-dan-weeclicks.html

Saidila Binti Abdul Rahman said...

usaha tangga kejayaan....berdoa jangan sesekali dilupa....semoga berjaya...!!!

cikmisi leen said...

datang dari segmen yg sama ~ done follow here ~ :)

http://keyranazleen.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

Kathy Rbain said...

done follow
http://coretanhatikathy.blogspot.com

jaakechik said...

jaa datang dari segmen yg sama jugak.

http://www.jaakechik.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

salam perkenalan dari jaa. :)

p/s : kalau lah word verification di buang di kotak komen ni, baru ler ramai org dtg komen2 di blog ni lagi... just bg pendapat hope x marah. :)

||aLeaSaRa|| said...

slm ptg yg ceria.dr segmen yg sama.Gigil jari nak bw laju2 ni.All the best,ye!

http://born2touchurheart.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

9n0L4 said...

dtg dari segmen yg same. follow sini. lucky no 67. :)

http://farizafairuz.blogspot.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

Dalia said...

Hai! Sy datang dari segmen yang sama..
done follow you.. follow me back ya! thanks!

http://www.daliagallery.com/2013/04/ben-ashaari-dan-weeclicks.html

Kisah Si Dairy said...

selamat bersegmen :)
good luck